preziosa milano
često postavljana pitanja

Zašto svi Preziosa Milano proizvodi ne dosegnu 100% prirodno podrijetlo?

Prirodnost je dio našeg DNK. Zato se trudimo razvijati proizvode s najvećim mogućim indeksom sastojaka prirodnog podrijetla. Trenutno je minimalan sadržaj neprirodnog podrijetla u našim formulama neophodan kako bi se osigurala senzorna kvaliteta i dobro očuvanje formula.

Jesu li proizvodi Preziosa Milano creuelity-free?

Za nas u Preziosa Milano, temelj je svih odluka svjesna i odgovorna interakcija s ljudima, životinjama i okolišem. Iz tog razloga se snažno protivimo testiranju na životinjama. Osim toga, u EU je zabranjeno ispitivanje na životinjama sukladno Uredbi (EZ) 1223/2009. Stoga se kozmetički proizvodi i njihovi sastojci ne smiju testirati na životinjama. Kako se naši proizvodi proizvode isključivo u Italiji i podliježu europskim kozmetičkim propisima, možemo jamčiti da nikada nisu testirani na životinjama.

Jesu li Preziosa Milano proizvodi veganski?

Većina našeg asortimana proizvoda je veganska. Vegan znači da u proizvodu nisu prisutni sastojci životinjskog podrijetla. Osim toga, radimo na preoblikovanju nekih naših proizvoda koji (još) nisu veganski.

Zašto Preziosa Milano nije članica PETA liste?

PETA popis nije potpuni popis svih tvrtki koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama. Dakle, to ne znači da tvrtke koje nisu navedene testiraju svoje proizvode na životinjama.

Testiranje na životinjama zabranjeno je u EU sukladno Uredbi (EZ) 1223/2009. Stoga se kozmetički proizvodi i njihovi sastojci ne smiju testirati na životinjama. Kako se naši proizvodi proizvode isključivo u Italiji i podliježu europskim kozmetičkim propisima, možemo jamčiti da nikada nisu testirani na životinjama.

Je li vaša ambalaža ekološka?

Kao ekološki osviješteni brand, svjesni smo da naši proizvodi, a posebno zbrinjavanje naše ambalaže, negativno utječu na okoliš. Stoga radimo na održivijim i inovativnijim rješenjima kako bismo što je više moguće smanjili naš utjecaj na okoliš i osigurali da naše formule ostanu nepromijenjene i dobro zaštićene u novom pakiranju.